Zaterdag 1 februari is tijdens Meet poetry in De Cultuurfabriek de winnaar bekendgemaakt van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd van Gedichten op muren. Uit de acht genomineerde gedichten is het gedicht van Noëlle Drost, leerling van het CLV, door de jury als winnend gedicht gekozen. Noëlle onthulde zelf na afloop van Meet poetry haar gedicht op de muur tegenover de ingang van De Cultuurfabriek.

Daar staat het dan
heel hoog, zodat ik het niet pakken kan
mooi gekleurd papier
met wat linten voor de sier.

Heel voorzichtig, pak het cadeau
even luisteren, even schudden, zo
en dan weer terugzetten
want morgen is het pas mijn cadeau.

De andere genomineerden waren: Rosalie Looijen (CLV), Skyler van Asselt en Mike van de Steeg (CSV), Kevin Kleiber en Hannah Lanting (Ichthuscollege) en Tess Dobbelsteijn Bisschops en Rebecca van Ravenswaaij (Rembrandt college). Alle genomineerden ontvingen hun gedicht op een canvas schilderij.

Alle bezoekers aan Meet poetry ontvingen van de commissie Gedichten op muren een mooi vormgegegeven boekje naar aanleiding van de gedichtenwedstrijd.

Tijdens Meet poetry droegen landelijk bekende dichters hun gedichten voor: Tjitske Jansen, Ester Naomi Perquin en Ellen Deckwitz. Het geheel werd muzikaal omlijst door Leena Blom (zang) en Jordi van Wijk (gitaar).

 

 

Onderstaand een overzicht van de Culturele Zaterdag Meet Poetry op 01-02-2014 met o.a. optredens van diverse dichters en de uitreiking van de prijzen voor de gedichtenwedstrijd ‘Een Cadeau’.